Keçi Sütü Faydaları Nelerdir ?

Keçi Sütü Faydaları Nelerdir ?

Keçi sütü inek sütü ile kıyaslandığında mide asitini daha iyi nötralize ettiği görülmüştür. Bu sebeple bebeklerin beslenme sürecinde de kullanılabilir. Keçi sütü kullanılarak elde edilen bebek mamalarının emilebilme süreci daha kolaydır. Anne sütüne destek olarak keçi sütü bebek 1 yaşını geçtikten sonra verilmeye başlanabilir. Ancak bu aşamada bile doktorlar sütün bebeğe verilmeden bir miktar sulandırılmasını tavsiye ederler.

Sindirimi Kolay

İnek sütü ile karşılaştırıldığında keçi sütünün sindirimi çok daha kolaydır ve alerji riskinin en az olduğu besin kaynakları arasında gösterilmektedir. Her bebeğin farklı bünyelere sahip olması sebebi ile bebeklere verilirken doktora danışılması önerilmektedir. Keçi sütü; egzama ve varis gibi problemlerin tedavisine fayda sağlamaktadır. Bu hastalıklara ek oalrak sindirim sorunları alerji, cilt hastalıkları ve iltihaplara karşı iyi geldiği de bilinmektedir.

Kalsiyum ve Vitamin Zenginliği

Keçi sütünün içerisinde barındırdığı kalsiyum ve protein oranı anne sütü ile kıyaslandığında 4 kat fazla olduğu görülmektedir. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan keçi sütü, diş ve kemik gelişiminde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Anne sütünün birim değerindeki kalsiyum 32 miligram olarak saptanmışken keçi sütünde bu oran 134 miligramdır.

Keçi sütünün içerisinde A, B6, B1, B2 ve B3 vitaminlerinden bulunmaktadır. Ayrıca bu süt, fosfor, demir, selenyum açısından da zengindir. Selenyum özellikle akciğer kanserine karşı koruma sağlayan bir maddedir. Bu açıdan da keçi sütünün oldukça zengin olması aralıklı olarak tüketilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Keçi sütünden elde edilen ürünlerin de vücut için pozitif katkı sağladığı bilinmektedir.

Etiketler: Keçi Sütü Faydaları Nelerdir ?
Temmuz 31, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR