Kefir Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

kefir-bagisiklik-sistemini-nasil-etkiler

Kökeni Kafkaslara dayanan ve son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kefir, Türkler tarafından sütten üretilmiş sağlıklı bir içecektir. Karnabahara benzeyen kefir taneleri; sütün içinde bulunan laktik asidin etil alkolle fermantasyona girmesi sonucunda ortaya çıkar. Bağışıklık sisteminin yanı sıra kanserden korumadan sindirim sistemi sorunlarına, kan şekerinin dengelenmesinden kemiklerin güçlenmesine kadar pek çok derde deva olan besin, zengin içeriği sayesinde sağlıklı içecekler listesinin başında sayılabilir.

 

 Beslenme ve Diyet Uzmanları Öneriyor

1 su bardağı yaklaşık olarak 100 kalori olan kefir, protein zengini olmakla kalmayıp; fosfor, selenyum, A, E ve B vitamin çeşitleri, bağırsak florasını dengeleyen faydalı mikroorganizmalar açısından da yeterli donanıma sahiptir. Özellikle büyüme çağında olan çocuklar için son derece faydalı olan içecek, evde de basit bir şekilde mayalanabilir. 

 * 2 yaş sonrası çocuklar günde 1 çay bardağı ve

 * Yetişkinler günde 2 su bardağı kefir tüketebilirler. 

 

 Bağışıklığı Kuvvetlendiren Kefir

Betakaroten açısından zengin olan kefir, vücutta biriken toksin maddelerin oluşumunu engellerken, doğal bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan mikroorganizmaların çoğalmasında da etkilidir. Düzenli olarak kefir tüketilmesi özellikle mevsimsel geçişlerde yaşanan sağlık sorunlarının en alt seviyeye inmesini ve kontrol altına alınabilmesini sağlar.

 

 Hücrelerin Yenilenmesi Nasıl Olur?

 

Özellikle selenyum ve E vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olan kefir, aynı zamanda bir antioksidan kaynağıdır. Hücrelerin kolay zarar görmesine neden olan toksik maddelerin vücuttaki birikimini engelleyen içeriğiyle hücre yenilenmesine katkıda bulunan formül, hücrelerin güçlenerek doğal bir koruyucu görev üstlenmesini destekler.

 

Sindirimi kolaylaştıran kefir, midede oluşan gazı azaltır ve bu özelliğiyle laktoz intöleransı olan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Yüksel oranda kalsiyum deposu olan kefir, büyümekte olan çocukların yanı sıra yaşlıların da artan ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan en doğal içeriktir. Kemik sağlığından diş dökülmelerine kadar pek çok farklı alanda ihtiyaç olan kalsiyumu karşılayan içecek çeşitli aromalı meyvelerle tatlandırılarak da tüketilebilir. 

  

 Doğal Sağlık İksiri

Bağışıklık sistemini destekleyerek özellikle fiziksel ve ruhsal stres kaynaklı sağlık sorunlarından korunmada etkili rol oynayan kefir için doğal bir sağlık iksiri tanımlaması yapılabilir. Rafine gıdaların tüketilmesinden ötürü ortaya çıkan çağımızın hastalıklarından korunmak için kefir tüketiminin bir alışkanlık haline getirilmesi gerekir. 

Etiketler: Kefirin Yararları, Kefir Nedir, Kefir ve Bağışıklık Sistemi
Aralık 04, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR