Bebekler kefir içebilir mi?
Ek besine başlayan tüm bebeklerin Kefir tüketmesini doktorlar önermektedir. Günlük almaları gereken miktarı ise doktorunuz ile görüşerek belirlemenizi tavsiye ederiz.


Kefir kötü huylu hücrelerin yenilenmesini sağlar mı?
Hücre yenileyici özelliğinden dolayı sağlıklı hücreleri yenilerken sağlıksız hücrelerinde artmasına sebep olabileceği düşünülse de kefirin böyle bir etkisi mecvut değildir. Yapılan araştırmalarda yalnızca sağlıklı hücrelerin artışında etkili olduğu gözlenmiştir. Sağlıksızların artmasındansa azalmasına yardımcı olmaktadır.


Seçen Çiftliği kefir durdukça neden ekşir?
Seçen Çiftliği kefirin üretim aşamasında fermantasyonu durdurucu ya da koruyucu katkı maddesi kullanılmaz, bu nedenle Seçen Çiftliği kefir durdukça içinde fermantasyon devam eder, bu durum Seçen Çiftliği kefirin durdukça ekşimesine sebep olur. Ekşimiş olan kefirde yararlı bakteri sayısı artmış demektir. Damak tadınız izin verdiği sürece, ekşimiş olan Seçen Çiftliği kefirin içilmesinde hiçbir sakınca yoktur. 


Kargo gönderiminde gıda olduğundan, sorun yaşanır mı?
Seçen Çiftliği kefir’ in gönderdiğimi sırasında, koliyi muhafaza edebilmek için koli içine buz aküsü ve yalıtım malzemesi yerleştirilir. Bu malzemeler kolinin sıcaklığını 36 saate kadar korumasını sağlar.


Kefir alkollü bir içecek midir?
Kefir her mayalı üründe olduğu gibi içerisinde bir miktar alkol bulundurur. Ancak bu alkol miktarı sarhoşluk verecek derecede değildir. Ekmek gibi, peynir gibi mayalı ürünlerin içinde bulunan alkol miktarı kadar alkol gözlemlenir.


Seçen Çiftliği Kefir bozulur mu?
Seçen Çiftliği kefirin içinde koruyucu herhangi bir katkı maddesi yoktur. Ancak ürünümüz tamamen orijinal kefir mayasından ve katkısız, doğal sütten elde edildiğinden bozulma gibi bir durum söz konusu olmaz. Bekledikçe ekşiliği artar bu ise bozulma belirtisi olarak değerlendirilmemelidir. İddiamız sadece Seçen Çiftliği kefir için geçerlidir.


Kefirin faydaları nelerdir?
Kefir düzenli olarak içildiğinde sindirim sistemini düzenler, bağırsak florasında kolonileşme sağladığından probiyotiklerin orada kalarak, besinlerin yeterli oranda sindirilmesine, yardımcı olur. Tok tutma özelliği nedeniyle zayıflamaya yardımcı olur. Şeker hastalığı, tansiyon, depresyon, kemik erimesi ve bununla beraber bütün hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi, egzama ve deri hastalıklarının tedavisi, karaciğer rahatsızlıkları, safra, böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi, hazımsızlık, menopoz dönemi, yüksek koleströl gibi durumlarda destek gıda olarak rahatlıkla tüketilebilir.


Kargo gönderiminde gıda olduğundan, sorun yaşanır mı?
Seçen Çiftliği kefir’ in gönderdiğimi sırasında, koliyi muhafaza edebilmek için koli içine buz aküsü ve yalıtım malzemesi yerleştirilir. Bu malzemeler kolinin sıcaklığını 36 saate kadar korumasını sağlar.


Kefir zayıflamaya yardımcı olur mu?
Kefir öğünlerden yarım saat önce içildiğinde açlık hissini azaltarak kişinin kendini tok hissetmesini sağlar. Yeme ihtiyacını azaltır, böylelikle porsiyonların küçülmesini sağlayarak zayıflamaya destek sağlar.


Neden özellikle kadınlar kefir tüketmelidir?
Kadınlarda menopoz döneminden sonra görülen kemik erimesi, bu dönemde kadınların sağlık standartlarını, yaşam kalitelerini önemli ölçüde etkilemektedir. Kemik erimesinin önüne geçilebilmek için kalsiyum tüketimi son derece önemlidir. Kefir içerdiği yüksek oranda kalsiyum ile kemik erimesi gibi hastalıkların önüne geçilmesine yardımcı olur.


Prebiyotikler ile probiyotiklerin farkları nelerdir?
Prebiyotik dediğimiz maddeler yoğurt gibi süt ürünlerinde bulunur. Bu maddeler bağırsakların temiz kalmasını sağlar. Temiz kalmasından anlamamız gereken, tüketilen besinlerin sindirilmesine yardımcı olmasıdır. Probiyotikler, bağırsaklarda kolonileşerek, yani bağırsaklara yerleşerek, bağırsakların devamlı olarak temiz kalmasını sağlar ve tüketilen besinlerin tam anlamıyla sindirilip, alınması gereken besin değerlerinin tam anlamıyla vücutta kalmasını sağlar.


Seçen Çiftliği kefir’ de katkı maddesi kullanılıyor mu?
Seçen Çiftliği kefir üretiminde, sadece süt ve kefir kültürü kullanılmaktadır. Bunun dışında ürünlerimizin içerisinde hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktır. Buna izin verilen katkı maddeleri de dahildir.


Geleneksel kefir üretimi nasıl yapılır?
Geleneksel kefir üretiminde çapları 1,2 mm ve 3,6 mm arasında değişen karnıbahara benzeyen taneler kullanılır. Seçen Çiftliği kefirin tadı geleneksel üretim dediğimiz bu yöntemden gelmektedir. Bu nedenle Seçen Çiftliği kefirin tadı piyasada bulunan diğer kefirlerden farklıdır. Geleneksel üretim olarak tanımladığımız üretim şeklinde, kefir üretimi sırasında kefirin mayalama işlemi ve beklemeye süresinde kefire kesinlikle bir metal teması olmamalıdır. Ancak burada kasttettiğimiz sadece mayalanma ve bekleme ve süzülme işlemi sırasında ki metal temasıdır.


Orijinal Kefir mayası nedir?
Kefir taneleri sarımtırak renkte olup, çapları 1,2 mm ile 3,6 mm arasında değişen, faydalı bakteri popülasyonudur.


Kefir mayası bitki midir?
Kefir mayası, milyarca bakterinin gözle görülebilen bir koloni oluşturarak, kefiran adı verilen bir yapı altında birleşip, bir tanecik haline dönüşmüş halidir. Bu nedenle kefir maya bir bitki değil, hayvansal bir bakteri çeşididir.


Keçi sütünün ve keçi sütünden elde edilen kefirin faydaları nelerdir?
Keçi sütü anne sütüne en yakın olarak sayılan süt çeşitlerinden biridir. Dolayısı ile keçi sütü başlı başına tüketilmesi gereken bir süt ürünüdür. Keçi sütü, kefir mayası ile birleşince ortaya çıkan kefir, Kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral değerleri açısından oldukça zengin bir besine daha dönüşür.


Hamile kadınlar kefir içebilir mi?
Hamile bayanların yine doktorlarına danışarak ek besin diyetlerinde Kefir’e yer vermeleri hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıkları açısından ciddi önem taşımaktadır. Olumsuz bir durum olmadığı takdirde doktorlarının kontrolünde kefir hamilelik döneminde gerekli olan kalsiyum, selenyum, probiyotiklerin temini için çok kesinlikle tüketilmesi gereken bir gıdadır.


Kefir gün içerisinde öğünlerle beraber tüketilebilir mi?
Kefirin genel olarak tavsiye biçimi, sabah uyanıldığında bir bardak, gece yatarken bir bardak olmak üzere günde 2 bardaktır. Ancak kefir bir ilaç olmadığından, içimi gün içerisinde içimi 1 Lt.’ ye kadar çıkarılabilir. Ara öğünlerde yemeklerin yanında meşrubat şeklinde tüketilebilir. Böylelikle tüketilen öğünlerin sindirimini kolaylaştırır. Tokluk hissini arttırır. Besinlerden tam anlamıyla faydalanılmasını sağlar.


Evde kefir yapılabilir mi? Sakıncaları var mıdır?
İdeal kefiri elde edebilmek için kullanılan kefir tanesinin nereden geldiği, kökeninin nereye dayandığı, kefir tanesinin nasıl saklandığı, sütün nereden geldiği, kefir üretimi için uygun ortamın olup olmadığı çok önemlidir. Kefirin niteliğini, kefir tanelerinin kökeni ve saklanma koşulları belirler. Evde yapılacak olan kefirde, mayasını nereden temiz ettiğimiz, kullandığımız ekipmanların hijyen durumu, sütü nereden temin ettiğimiz son derece önemlidir. Kefir üretimi yaptığımı sırada ortaya kefir görünümlü, içeriği bambaşka olan bir oluşum çıkartabiliriz.


Kefir mide ve sindirim problemlerine iyi gelir mi?
Kefir bir gıda olduğundan öncelikli olarak mide ve sindirim sisteminde etkisini gösterir. Bilindiği üzere birçok hastalığın kaynağı bağırsak florasının sağlamlığıyla ilgilidir. Kefir tüketilmeye başlandığında ilk olarak mide ve sindirim sisteminde etkisini göstererek, düzene koyar, sonrasında vücudun diğer bölümlerinde faaliyet göstermeye başlar.


Kefir başka besinlerle karışım haline getirilerek tüketilebilir mi?
Kefir, farklı meyve ve sebzeler ile birlikte karıştırılarak rahatlıkla tüketilebilir.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR