Kefir Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Faydaları Nelerdir?

Kefir Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Faydaları Nelerdir?
Avrupa’ya Kefirin Yayılması
Avrupa’da salgın hastalıklar nedeni ile yoğun ölümlerin yaşandığı dönemlerde Büyük Hun İmparatoru olan Atilla, ordusu ile Roma’ya saldırılar düzenliyordu. Bu aşamada, Türklerin hastalıklara karşı nasıl bu kadar dirençli olduğu merak edilmiştir.
Avrupalı tarihçiler tarafından mucizevi ve sihirli bir içecek olarak bahsedilen kefir, Orta Asya’dan yayılarak Avrupa’nın da temel besinleri arasına girmiştir. Kefiri elde etmek isteyen Ruslar, uzun zaman mücadele etse de, bir türlü kefiri alamamışlardır. Kefirin üretilmesi için kullanılan orijinal kefir daneleri, miras değerinde görülerek korunmuştur.
Kefirin Faydaları Nelerdir?
Son dönemlerde özellikle rafine gıdaların tüketiminin artması ile beraber vücudun dengesi de bozulmaya başlamıştır. Bozulan bu dengenin sağlanması için gerekli olan fermente gıdaların ilk sırasında kefir gelmektedir.
Ziraat Fakülteleri ya da aktarlardan temin edilebilen kefir taneleri ile herkesin kendi kefirini yapabilmesi mümkündür. Karnabahar görünümünde olan kefir taneleri, lastik kıvamındadır ve eliniz ile parçalamaya uygundur. Her derde deva olan doğal enerji kaynağı kefirin temel faydaları şu şekilde sıralanabilir:
 
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Vücudun direncini artırır.
-Alerji ve astım gibi hastalıklara karşı direnci sağlar.
-Egzama tedavisinde etkilidir.
-Büyümeye destek sağlar.
-Kansere neden olan hücrelerin oluşumunu engeller.
-Verem ve böbrek hastalıklarında etkilidir.
-Beyin hücrelerinin aktif hale gelmesini sağlar.
-Zayıflamaya yardımcı olur.
-Saçları güçlendirir.
-Cildi güzelleştirir ve cilde parlaklık kazandırır.
Etiketler: Kefir Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Faydaları Nelerdir?
Temmuz 31, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR