Kefir Detoksu Nasıl Yapılır?

kefir-detoksu

Son dönemlerde sağlıksız beslenme alışkanlığı arttığı için kilo problemi yaşayan birçok kişi vardır. Bu sorundan kurtulmak isteyen kişiler, sağlıklı detokslar uygulayarak kilo verme sürecini hızlandırır. En çok uygulanan detokslardan biri de kefir detoksudur.

 

Uzun Vadede İyi Sonuçlar Elde Edebilirsiniz

 

Kilo verme serüveni uzun bir süreçtir. Ancak yapılacak sağlıklı detokslar ile bu süre kısaltılabilir. Vücut sisteminin temizlenmesini sağlayan kefir detoksları ile fazla kilolarınızdan kısa sürede arınabilmeniz mümkündür.

 

Vücudunuza çeşitli yollar ile giren zararlı toksinlerin dışarıya atılmasını sağlayan detoks sürecinde yalnızca taze sebze ve meyve tüketilmesi önerilir. Ekmek, tahıl, süt ürünleri, kırmızı et ve balık gibi besinlerin de bu süreçte tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Detoks 2 – 3 gün süren bir süreçtir ve bu 2 – 3 günde hızlı bir şekilde kilo verilir.

 

Kefir Detoksu Nasıl Yapılır?

 

Son zamanlarda yoğun ilgi gören kefir detoksu sayesinde vücudunuza yüksek oranda kalsiyum, protein ve D vitamini kazandırmış olursunuz. Kefir detoksu için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

 

-2 su bardağı soğutulmuş ve şekersiz kefir

-1 su bardağı doğranmış salatalık

-1 tane limon suyu

-Yarım çay kaşığı toz kimyon

-1 çay kaşığı tuz

 

Bütün malzemeler blenderden geçilir ve pürüzsüz hale getirilir. 3 gün boyunca her öğünde hazırlanan detokstan içilir. Öğünlerde sebze ve meyve tüketilmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca detoks suyu haricinde günde 2 – 3 litre su içilmesi önerilir.

Etiketler: Kefir Detoksu Nasıl Yapılır?
Eylül 20, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR