Kış Aylarında Kefir Tüketmeniz İçin 5 Sebep

kefir-tuketmek-icin-5sebep

 

Sağlık üzerindeki mucizevi etkilerinin daha çok anlaşılmasıyla popüler bir gıda olarak anılan kefir; bağışıklık sisteminin güçlendirir ve sindirimi de kolaylaştırır. Şimdi, hep birlikte kış aylarında neden kefir tüketmemiz gerektiğine göz atalım.

  

1- Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir

 

             Kefir, bağışıklık sistemi üzerinde etkili olurken, kemiklerin güçlenmesini de sağlar. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnci düzenli olarak kefir tüketilerek desteklenebilir. Özellikle B1, B12, biotin ve triptofan açısından zengin olan içeriğiyle kefir, stres azaltıcı etki gösterir. Hastalıklarla savaşmak için güçlü bir silah olarak düşünülmesi gereken mayalı içecek, direncin düşmesine neden olabilen her türlü organizmayı etkisiz hale getirir.

 

 2- Sindirim sisteminizi daha iyi çalıştırır

 

             Sindirim sistemi içindeki yararlı bakterilerin sayıca çoğalmasını sağlayan kefir, sistemin güçlenmesini sağlar. Bağırsak içindeki vitamin üretiminin artmasını sağlayan lezzet, kan dolaşımını ise zararlı maddelerin içeri giremeyeceği şekilde koruma altına alır.

 

 3- Anne sütünden sonra dost bakteri kaynağı açısından en zengin ürün

 

             Doğru beslenen kişilerde dengeli bir şekilde çalışan sistem, dost bakteri içeren gıdalarla desteklenebilir. Bunun için en ideal seçenekler arasında yer alan kefir, yılın 365 günü düzenli olarak tüketilmelidir. Modern dünyanın en önemli sorunları arasında sayılan; doğum kontrol hapı kullanımı, kan şekerini yükselten gıdalar ve antibiyotiklerin zararlı etkileri kefir ile kontrol altına alınabilir.

 

 4- Besin değeri yüksektir      Kefir; yağ, karbonhidrat ve protein açısından zengindir. Vitamin ve mineraller açısından da iyi bir kaynak olan besin, biotin kaynağı olarak da görülebilir. Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki bebek, çocuk ve gençler düzenli olarak kefir tüketerek güçlü, sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olabilirler. Bağışıklık sistemine olan katkılarının yanı sıra iskelet sistemi üzerinde de etkili olan gıda, mantar enfeksiyonlarına karşı da koruyucudur.

 

 5- Kan şekeri ve kolesterol seviyeleri dengeye alınır

 

             Uzun süre tokluk hissi veren kefir, bu özelliğiyle kan şekerinin dengeye oturmasını sağlar. İştah kontrolü, gerektiğinden fazla enerji ve besin alımını engeller. Kötü huylu kolesterol seviyesinin dengelenmesi açısından da etkili olan kefir, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Etiketler: seçen, kefir, kefirin faydaları
Ocak 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR